'''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''
 
 
Om företaget
Bilder på arbeten
Båtkapell
Kontakt och adresser
Länkar
Sängar och Möbler
Stänger och Kornischer
Gardintyger
Skinn, Kapellväv
Lampor & Mattor
Möbler till salu

 

 

 

Vi säljer Wasabedden

"Wasabedden, Det narturliga sättet att sova kungligt. Genuint hantverk från Älvdalen"

 

Hantverkare i 4 generationer
Det är hantverkare i 4 generationer, från skomakare till
möbeltapetserare som lagt grunden till dagens foretag.
Adolf Wiberg kom till Älvdalen 1893 från Gotland, där hans far var skomakare. Här startade han skinngarveri och hade även en del möbelforsäljning.

Inga färdiga möbler
1929 startade Adolfs son Martin tapetserarverkstad och möbelaffår efter att ha gått som lärling i Småland och i Älvdalen hos sin far.
Martin hade två affårer i Älvdalen samt en i Orsa. Som mest var det 6-7 personer som jobbade med att tillverka seldon till hästar, klä möbler och med fOrsäljning. På den tiden fanns inga fårdiga möbler utan man byggde upp möbeln från trästommen.

Handgjorda med hög kvalitet
Martins son Leif utbildade sig till tapetserare i Ljusdal
och han driver nu foretaget vidare i samma lokaler som sin
far och farfar. Tillsammans med sin fru Maria började Leif, for några år sedan, bygga egna sängar. Deras filosofi var och är fortfarande att sängen ska hålla hög kvalitet, vara handgjord, men ändå inte kosta for mycket.

Garanti
- Vi lämnar 15 års garanti på våra sängar och då måste kvaliteten vara mycket hög, säger Leif bestämt. Att använda naturliga produkter som är bra både för komfort och hälsan tycker vi är självklart.
Vi gör hellre 500 sängar på ett hantverksmässigt bra sätt, än 5.000 på snabbaste sättet.

ÖKO-TEX märkt
WASABEDDEN kan du få precis som Du vill ha den till ett rimligt pris. Flera av våra underleverantörer finns på orten. Sen köper vi in forstklassiga produkter som tex fjädersystem med tätt mellan fjädrarna som även används i de enklare sängarna. Stoppningen av ull och bomull är ÖKO- TEX märkt, dvs den innehåller inga kemikalier som är farliga for människan. Till sist klär vi sängen med ett
.

www.wasabedden.com

 

* * * Södra Dalarnas Tapetserarverkstad - Axel Johnsonsväg 81 - 774 34 - AVESTA * * *